Naša stranka

'Zabrana točenja alkohola na javnim okupljanjima nije šerijatska mjera'

Vijesti / Flash | 19. 12. 2016. u 15:07 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vezi sa odlukom vlasti u Sarajevu o zabrani točenja alkohola prilikom javnog dočeka Nove godine, oglasio se Tarik Haverić, član Predsjedništva Naše stranke.

''Ova zabrana je i zakonita i opravdana, i žao nam je što je poslužila kao povod za etiketiranja koja su daleko od svake političke racionalnosti. Prethodnih mjeseci uvjerili smo se da je Sarajevo nesiguran grad, i da mnogi pojedinci, najčešće mladi ljudi, posjeduju ilegalno oružje i eksplozivna sredstva. Kod masovnih okupljanja postoji vjerojatnoća da će doći do incidenata koji mogu izmaknuti kontroli snaga reda, a alkohol tu vjerojatnoću samo povećava. Prihvaćamo rizik da nas zbog ovog stava, usprkos naše bezuvjetne predanosti obrani osobnih prava i sloboda, opet nemaštovito svrstaju u saveznike konzervativnih snaga, ali to ćemo lako podnijeti, ako će to spriječiti da ujutro 1. siječnja 2017. oplakujemo gubitak mladih života“, rekao je Haverić.

''Površni kritičari ove odluke ne prave razliku između ’zabrane točenja alkohola’ i ’zabrane konzumacije alkohola’, koja nije na dnevnom redu i koju sigurno ne bismo podržali. Sekularno uređenje Bosne i Hercegovine, do kojeg nam je stalo, ugroženo je sa više strana, i mi uporno ukazujemo na takvu praksu, ali ova odluka ne može se pod to podvesti“, zaključio je Haverić.

Kopirati
Drag cursor here to close