Reforme

Zabilježen napredak Srbije u čak 33 od 34 poglavlja EU

Vijesti / Flash | 10. 11. 2015. u 19:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska komisija uvažila je u Izvješću o napretku ogromne rezultate Srbije u 33 od ukupno 34 poglavlja, izjavio je večeras premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Kako javlja Tanjug, Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je Srbija ostvarila značajan napredak na putu ka Europskoj uniji, te da smatra da je, iako je riječ o novoj metodologiji i analiziranju rezultata, u najveće dijelu objektivno prikazano ono što je Srbija napravila.

On je posebno istaknuo da je zahvalan Europskoj komisiji na pozitivnim ocjenama bez ranije uobičajenog "ali", iako je svjestan da će mnogi da se fokusiraju upravo na tri posto izvješća s primjedbama, a ne na onih 97 posto pozitivno ocijenjenih.

"Ako pogledate rezultate i ocjene za zemlje u regiji, Srbija ima čim da se pohvali, možda nešto više od ostalih", rekao je Vučić.

On je dodao kako je EK u ključnim sferama društva, posebno u gospodarstvu, našla brojne dobre rezultate i veliki napredak, kao i da su uvaženi ogromni napori koje je Srbija uložila da se sačuva stabilnost i dobri odnosi u regiji. Pohvaljene su, rekao je, naše aktivnosti u vezi s migrantskom krizom.

"Po poglavljima, u 33 od 34 analizirana poglavlja Srbija je ostvarila napredak. U jednom dijelu je ocijenjen kao izvjestan, a u jednom kao dobar napredak", rekao je Vučić i dodao kako je samo u okviru jednog poglavlja rečeno da nije bilo ni napretka ni nazadovanja.

"To pozitivno govori o našoj zemlji, ali ostaje mnogo toga da uradimo u budućnosti", kazao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close