Proračun

Za zbrinjavanje 233 otpuštena vojnika 754.000 KM

Vijesti / Flash | 03. 03. 2016. u 13:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva obrane, donijelo je Odluku o realizaciji granta za implementaciju Programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 'Perspektiva' u 2016. godini.

Za implementaciju Programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH ',Perspektiva' u 2016. godini osigurano je 754.000,00 KM u proračunu ovog ministarstva. Ova sredstva koristit će se za zbrinjavanje 233 otpuštene osobe koje se u 2016. godini nalaze u procesu tranzicije i zbrinjavanja.

Ministarstvo financija i trezora će, putem Jedinstvenog računa trezora, izvršiti prijenos ovih sredstava iz proračuna institucija BiH koji je odobren za Ministarstvo obrane BiH, a na osnovu potpisane odluke.

Ministarstvo odbrane će potom Vijeću ministara dostaviti konačan izvještaj o realizaciji granta za implementaciju programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala MO i OS BiH 'Perspektiva' u 2016. godini, navelo je Vijeće ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close