Loše vremenske prilike

Za veći dio BiH do nedjelje upaljen narančasti meteoalarm zbog olujnog nevremena

FHMZ također izdaje upozorenje da uz jače pljuskove, lokalno može pasti do 35 litara kiše po četvornom metru.
Vijesti / Flash | 21. 07. 2023. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ BiH) izdao je narančasto upozorenje zbog mogućeg olujnog nevremena u većem dijelu BiH koje će biti na snazi do nedjelje.

Narančasto upozorenje izdano je kao upozorenje na lokalne pljuskove praćene grmljavinom i pojačanim vjetrom uz moguću pojavu grada.

Područje za koje je izdan narančasto meteoalarm je zapadna, sjeverna, centralna i istočna Bosna, a na snazi je od danas od 16 sati do 22. srpnja do ponoći (23:59h).

FHMZ također izdaje upozorenje da uz jače pljuskove, lokalno može pasti do 35 litara kiše po četvornom metru.

Prvog dana vikenda, federalni meteorolozi prognoziraju nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom širom zemlje. Bez padalina na jugu. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jako jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje od 20 do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 36 stupnjeva.

U nedjelju se u Bosni očekuje više naoblake prijepodne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab većinom jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 Celzijevih stupnjeva.

Za ponedjeljak je najavljeno sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36, na jugu zemlje do 38 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close