Žele raditi

Za tri obitelji iz Gaze Salakovac je još uvijek dom: Neki su zatražili i azil

"Jedan od njih nam je rekao da je prije mjesec dana imao operaciju srca nakon što je saznao da je 48 članova njegove obitelji ubijeno u bombardiranju Gaze", navela je Jurišić.
Vijesti / Flash | 11. 04. 2024. u 20:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Za tri obitelji iz Gaze Salakovac je još uvijek dom

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić posjetila je u četvrtak tri obitelji iz Gaze koje borave u prihvatno-izbjegličkom centru Salakovac.

Pročitajte još

U izjavi za Fenu Jurišić je rekla da su neki od njih aplicirali za politički azil u Bosni i Hercegovini i da, s obzirom na to da su svjesni da ratno stanje u Gazi može potrajati, nakon rješavanje njihovog statusa žele početi raditi u BiH i samostalno se stambeno zbrinuti.

Pojasnila je da je u Centru ukupno 15 osoba iz Gaze među kojima je devetero djece te da se većina njih tu nalazi oko šest mjeseci.

"Zahvaljujući Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice i generalno Vijeću ministara BiH te pomoći Crvenog križa oni imaju adekvatan smještaj, ishranu i zdravstvenu pomoć. Jedan od njih nam je rekao da je prije mjesec dana imao operaciju srca nakon što je saznao da je 48 članova njegove obitelji ubijeno u bombardiranju Gaze", navela je Jurišić.

Dodala je da su jako zahvalni osoblju koje se vrlo požrtvovno o njima brine te da kažu da su Bosanci i Hercegovci dobri ljudi i da ih stalno netko obilazi.

Kopirati
Drag cursor here to close