Tužiteljstvo BiH

Za Ramom Brkićem raspisana međunarodna tjeralica

Vijesti / Flash | 12. 03. 2016. u 07:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH, za Ramom Brkićem raspisao je međunarodnu tjeralicu – potvrđeno je u Tužiteljstvu BiH.

Bivši komesar policije Unsko-sanskog kantona koji je zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlasti proizvodnje i trgovine drogom, pravomoćno osuđen na 11 godina zatvora, nekoliko dana prije početka služenja kazne, napustio je BiH.

Brkić je 27. veljače bez ikakvih problema prešao granični prijelaz između BiH i Hrvatske. Iako je tjeralica aspisana, u Graničnoj policiji tvrde da nisu dobili naredbu o njegovom eventualnom uhićenju.

“Mi nemamo informacije o mjerama zabrane za prelazak državne granice za imenovanu osobu, bilo je nekih mjera zabrane koje su ukinute 2013. godine i nije bilo nekih novih u tom kontekstu, dakle nema ni u ovom trenutku”, rekla je Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH.

Za Brkićem ipak, po naredbi Suda, traga sudska policija BiH koja, nema nadležnosti izvan teritorije BiH, piše ATV.

Ramo Brkić na ročištu pred Sudom BiH trebao je da se pojavi 29. veljače u predmetu koji se vodi protiv njega, sutkinje Azre Miletić i Senada Šabića, zbog primanja i davanja mita s ciljem određivanja manje kazne u ponovljenom sudskom procesu.

Nakon što se Brkić nije pojavio u sudnici, ročište je odgođeno. Na odsluženje jedanaestogodišnje kazne zatvora trebao se javiti 9. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close