Policijski sat

Spremate roštilj za 1. svibanj - samo petero

Federalni stožer Civilne zaštite donio je naredbu o ponovnom uvođenju policijskog sata za tri dana, i to 1.,2. i 3. svibnja, tijekom prvosvibanjskih praznika.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2020. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naređuje se obustava rada svih djelatnosti u shopping - tržnim centrima na području Federacije Bosne i Hercegovine, izuzimajući trgovine prehrambenih i higijenskih proizvoda, apoteke i veledrogerije

Federalni stožer Civilne zaštite donio je naredbu o ponovnom uvođenju policijskog sata za tri dana, i to 1.,2. i 3. svibnja, tijekom prvosvibanjskih praznika, javlja Anadolu Agency (AA).

Federalni stožer civilne zaštite donio je naredbu da se zabranjuju okupljanja na području Federacije BiH više od pet osoba na jednom mjestu, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Zabranjuje se kretanje na području Federacije BiH u vremenu od 22 sata uvečer do 5 sati ujutro. Naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se na dane 1., 2. i 3. svibnja ove godine.

Naređuje se obustava rada svih djelatnosti u shopping - tržnim centrima na području Federacije Bosne i Hercegovine, izuzimajući trgovine prehrambenih i higijenskih proizvoda, ljekarne i veledrogerije.

Dozvoljava se rad trgovina na veliko i malo koje vrše promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti, malih obrta u smislu zakona o obrtu i srodnim djelatnostima izvan shopping - tržnih centara.

Obvezna je osobna zaštitna oprema (maske i rukavice), te ukoliko je to moguće potrebna je socijalnu distancu od najmanje dva metra između osoba, uz poštivanje ostalih higijensko - epidemioloških mjera, te da na ulazu u objekt osiguraju sredstva za dezinfekciju ruku i obuće.

Naređuje se poslodavcima da prije početka svakodnevnog rada izvrše temeljno čišćenje i dezinfekciju prostora. Dezinfekcija se izvodi dezinfekcijskim sredstvom koja djeluju na viruse prema uputama proizvođača.

Ova naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 1. do 15. svibnja.

Federalni stožer civilne zaštite donio je i naredbu u kojoj naređuje Federalnoj upravi civilne zaštite da stavi na raspolaganje zaštitnu opremu federalnim ministarstvima, upravama, upravnim organizacijama i socijalnim ustanovama.

Naređuje se Federalnoj upravi civilne zaštite da izvrši i raspodjelu testova za koronavirus. Naime, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla - 2.000 komada, Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 1.000, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 2.000 i Kantonalnoj bolnici Zenica 3.400.

Naređuje se Federalnoj upravi civilne zaštite da stavi na raspolaganje opremu (invazivne respiratore) kliničkim centrima i to po deset Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla.

Naređuje se Federalnoj upravi civilne zaštite da stavi na raspolaganje opremu (invazivne respiratore) i kantonalnim stožera civilne zaštite.

Naređuje se menadžmentu zdravstvenih ustanova, bez obzira na oblik vlasništva, da obavljanje zdravstvene djelatnost za koju su registrirani, uključujući u ovo i bolničku i vanbolničku zdravstvenu djelatnost (specijalističko-konzultativnu zdravstvenu djelatnost), organiziraju sukladno epidemiološkoj situaciji COVID-19. Navedeno se odnosi i na nositelje privatne prakse, osim stomatoloških ordinacija.

Naređuje se pacijentima, odnosno korisnicima usluga u zdravstvenim ustanovama, da se pridržavaju propisanih higijensko-epidemioloških mjera, održavanje propisane fizičke distance, te nošenja zaštitnih maski.

Za provođenje ove naredbe odgovorni su kantonalni krizni stožeri zdravstva i direktori ustanova.

Ova Naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se do 15. svibnja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close