Profesionalan način

Wiltz pohvalila vojnike koji su podnijeli raport Ivaniću

Vijesti / Flash | 08. 01. 2017. u 20:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brigadna generalica američke vojske i zapovjednica Stožera NATO-a Giselle M. Wilz, upitana za komentar postrojavanja pripadnika Oružanih snaga BiH u Banja Luci, izjavila je za Dnevni avaz kako je ono bilo u skladu s ranijim odlukama i preporukama.

"Na osnovu današnjih izvještaja medija, izgleda da su OSBiH sudjelovale na ceremonijalnim aktivnostima 8. siječnja odavanja počasti palim borcima i civilnim žrtvama rata, po odobrenju ministrice obrane, te da su se pripadnici ponašali na profesionalan način. Ako su ovi izvještaji točni, želim pohvaliti OSBiH i njihove civilne lidere", kazala je Wilz.

Podsjetimo, četrdesetak pripadnika Treće pješačke pukovnije koja baštini tradicije vojske bosanskih Srba bilo je postrojeno pred predsjedateljem Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem. uoči svečanosti na kojoj su on i predsjednik RS-a Milorad Dodik te drugi entitetski dužnosnici polaganjem vijenaca odali počast poginulima u proteklim ratovima.

Nakon što je zapovjednik postrojbe Ivaniću predao prijavak njezini pripadnici povukli su se s banjolučkih ulica.

"Član Predsjedništva BiH ima pravo na počasnu postrojbu kada god on odluči", izjavio je poslije Ivanić i dodao da su vojnici bili obvezni izvršiti njegovu zapovijest.

Kopirati
Drag cursor here to close