Pronevjera

WikiLeaks razotkrio prevare Busha i Obame

Vijesti / Flash | 17. 11. 2015. u 09:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zviždačka organizacija WikiLeaks objavila je povjerljive audio zapise koji ukazuju na to da su dužnosnici vlada Georgea W. Busha i Baracka Obame bili umiješani u pronevjeru sredstava iz programa za pomoć pri zapošljavanju invalida.

Kako prenosi Russia Today, WikiLeaks posjeduje 30 sati snimki o korupcijskom skandalu s vezama s Bijelom kućom, koji je težak nekoliko milijardi dolara.

Zapisi, tvrdi WikiLeaks, daju dokaze da je program AbilityOne dao novac obrambenim tvrtkama i drugim velikim korporacijama koje nisu imale invalide među zaposlenicima, poput Boeinga i Lockheed Martina. Novac za ovaj program, koji većinom distribuira neprofitna organizacija SourceAmerica, a godišnje se radi o oko 3 milijarde dolara, namijenjen je tvrtkama u kojima barem 75 posto posla obavljaju invalidi.

Prve optužbe na račun ove dvije AbilityOnea i SourceAmerice pojavile su se u srpnju, a nove snimke podupiru te tvrdnje dok WikiLeaks navodi kako su rezultat svega pronevjerene ,ilijarde dolara koje su, umjesto za zapošljavanje, otišle na druge račune.

Kopirati
Drag cursor here to close