Pohvale od EU

Wigemark: Federalni parlament radi dobar posao

Vijesti / Flash | 30. 09. 2015. u 20:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić razgovarali su danas sa šefom Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Wigemark je pohvalio dosadašnji rad na stabilnosti Federacije Bosne i Hercegovine, te napredak i dobar posao koji je urađen u oba doma Parlamenta FBiH u ovome mandatu, osvrćući se na usvojeni set važnih zakona i reformsku agendu, te izrazio potporu federalnom Parlamentu u daljnjem radu osobito kroz twinning projekt jačanja uloge parlamenata u BiH.

Bradara je naglasila kako se intenzivno radi na stabilizaciji prilika u Federaciji BiH čemu doprinosi i dobra suradnja između domova u federalnom Parlamentu, te stvaranju uvjeta bržeg gospodarskog razvitka i privlačenja investicija.

Istakla je kako je potrebno preuzeti odgovornost za procese i relaksirati odnose u Federaciji i BiH, osobito u procesima koji se tiču europskih integracija jer BiH nema alternativu članstvu u Europskoj uniji.

Suradnju između Zastupničkog doma i Doma naroda kao iznimno značajnu istakao je i predsjedatelj Mušić, naglašavajući značaj europskog puta Bosne i Hercegovine, a osobito se osvrćući na potrebu jačanja Bosne i Hercegovine kao pravne države i stvaranja osjećaja sigurnosti kod građana.

Također, naglasio je značaj usvajanja i implementacije inicijalnih reformskih mjera, posebno kada je riječ o ekonomskim i socijalnim mjerama, te daljnje jačanje uloge parlamenata u Bosni i Hercegovini.

Mušić je posebno istakao kako bi izmjenama Izbornog zakona bilo neophodo uozbiljiti političku scenu u BiH i izborni proces podizanjem izbornog praga kao jednom od mjera, saopćeno je iz Ureda predsjedateljice Doma naroda Parlamenta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close