Sudi se Srbima i Srbiji

Vulin: Presuda je pokušaj suđenja srpskoj državi i narodu

"Haaški sud je još više posvađao balkanske narode, a napravljen je prije svega da bi se sudilo Srbima i Srbiji", ocjenio je Vulin.
Vijesti / Flash | 30. 06. 2021. u 20:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Današnja presuda nekadašnjim čelnicima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću pokušaj je suđenja srpskoj državi i srpskom narodu", ocijenio je večeras ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je gostujući na TV Pink istakao da Haški tribunal nije napravljen ni da bi sudio pravedno niti da bi se narodi na Balkanu pomirili.

"Naprotiv. On je još više posvađao balkanske narode a napravljen je prije svega da bi se sudilo Srbima i Srbiji", ocjenio je Vulin.

Naveo je da je u slučaju hrvatskih generala Mladena Markača i Ante Gotovine tadašnji Haški tribunal promijenio svoja pravila i rekao da ako nema neposrednog izvršenja, onda nema ni zločina.

"Nekoliko godina kasnije, promjenili su svoja pravila i rekli da takva mogućnost postoji da bi osudili Stanišića i Simatovića", istakao je Vulin.

Ukazao je i da je Guardian u svom jučerašnjem izdanju objavio članak u kome je precizno napisano kako će danas biti presuđeno i s kojim ciljem, tj. da se eksplicitno dokaže navodna uloga Srbije u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, prenosi Tanjug.

Vulin je također ocijenio da nikako nije slučajno ni što je nedavno baš crnogorski parlament donio rezoluciju vezanu za Srebrenicu, jer se znalo da će baš ona da najviše pogodi Srbiju.

Podsjetimo, čelnici srbijanske Službe državne sigurnosti (SDB) Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni su u srijedu na po 12 godina zatvora zbog zločina u Bosanskom Šamcu, ali im sud u Den Haagu nije utvrdio odgovornost "za bilo koji drugi zločin" iako smatra da su sudjelovali u formiranju paravojnih jedinica pod kontrolom SDB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close