'omaklo se'

Vulin očekuje ispriku vođe Islamske zajednice u BiH

Vijesti / Flash | 10. 06. 2016. u 12:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas kako očekuje ispriku vođe Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, koji je Srbe nazvao Vlasima.

"Ako mu se omaklo da to kaže, onda se nadam jednom isprici, a ako se nije omaklo, to se ne smije nikada ponoviti", rekao je Vulin novinarima u Somboru, komentirajući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je rekao da se Kavazoviću "omaklo" da Srbe tako nazove.

Vulin je naveo i da ga čudi kako se nikad nikome ne omakne da kaže da su Srbi njihova braća, da je lijepo što žive u Srebrenici i da na izborima treba pobijediti onaj koga izaberu građani, javlja Tanjug.

"Ne znam kako se uvijek omakne neka riječ mržnje i kako se uvijek omakne neka uvreda, nešto što može povredi Srbe u Srebrenici i Republici Srpskoj, Srbe gdje god žive", rekao je Vulun.

On je dodao da će jedna isprika Srbima u Srebrenici i u Republici Srpskoj biti dovoljna ako se Kavazoviću zaista omaklo da ih nazove vlasima.

Vulin je rekao da situacija u BiH neće biti dobra i neće ići ka miru i stabilnosti, što je vrhunski interes Republike Srpske, ako se stalno nekome "omakne" da govori nešto ružno i loše o Srbima.

"Mi ćemo kao vlada učiniti sve da situacija u BiH bude stabilna i da svi narodi tamo žive u miru i slozi. Naš je najviši interes da čitavo naše okruženje bude uspješno, a to neće biti bez mira", naglasio je Vulin.

Vođa Islamske vjerske zajednice u BiH Husein Kavazović na nedavno održanom skupu u Švicarskoj, govoreći o sljedećim lokalnim izborima u BiH, pozvao je Bošnjake da se registriraju i glasuju u Srebrenici i da ne dopuste da "Vlah vlada u Srebrenici".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović reagirao je tako što je rekao da Kavazović nije smio upotrijebiti uvredljive riječi i nazvati srpske kandidate za načelnika Srebrenice Vlahom.

"Omaklo mu se. Možda je on htio tamo animirat ljude. Riječ je o borbi Bošnjaka da tamo zadrže svog kandidata", rekao je Izetbegović, prethodno napomenuvši kako se "nad Srebrenicom nadvila opasnost da njezin načelnik bude netko tko negira genocid u tom gradu ".

Kopirati
Drag cursor here to close