Nema zadržavanja

Vulin: Nećemo zadržavati migrante u Srbiji ako to ne žele

Vijesti / Flash | 13. 10. 2015. u 15:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ponovio je danas kako se u Srbiji neće graditi trajniji kapaciteti za migrante jer za to nema potrebe, jer oni neće biti zadržani ostati u Srbiji protivno svojoj volji, javlja Tanjug.

"Srbija nije koncentracijski logor, nikoga nećemo zadržavati na svojoj teritoriji, ponašat ćemo se na isti način kao i do sada, humano, učinkovito i organizirano", kazao je Vulin novinarima u parlamentu.

On je dodao kako mu je drago da su predstavnici EK shvatili da je Srbiji potrebna pomoć.

"Nama nije potrebna milostinja i da nas netko ponižava količinom novca za ono sto radimo, jer da ne dobijemo nijedan jedini euro mi ćemo zbrinuti ove ljude, nahraniti, izliječiti, ali ako sve druge zemlje manje rade, a mogu računaju na izdašnu pomoć onda je jedino pošteni da Srbija bude ozbiljno podržana, jer smo mi ti koji registriramo baš svakog, omogućavamo im slobodu kretanja i sigurnost, mi smo ti koji vodimo računa o svakom segmentu života ovih ljudi, to ne radi nijedna zemlja i zbog toga moramo biti najviše pomognuti", kazao je Vulin.

Dodao je kako se u Srbiji neće graditi trajni kapaciteti niti će oni biti zadržavani da ostanu u Srbiji mimo njihove volje i po svaku cijenu, kao i da ništa neće biti građeno sredstvima iz proračuna.

Po njegovim riječima u rješavanju problema migratske krize važna je pomoć donatora a migrantska kriza je fluidna. Kao primjer je naveo centar u Kanjiži kroz koji je, kako je kazao, do jučer prošlo 70.000 ljudi, a danas je prazan.

"Prilagođava se kretanju i potrebama migranata, ne postoji potreba za velikim centrom na prostoru Beograda, mi u Krnjači imamo osiguran smještaj za njih i pružamo besplatne autobusne linije, ali oni tamo ipak rijetko odlaze i ne žele da se zadržavaju već da odu što prije dalje", kazao je Vulin.

Kopirati
Drag cursor here to close