Banja Luka

Vulin na obilježavanju Dana ulaska srpske vojske u Banja Luku

Vijesti / Flash | 22. 11. 2016. u 07:53 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hramu Hrista spasitelja u Banjoj Luci danas će biti održan parastos za nestale i poginule srpske borce u Prvom svjetskom ratu te obilježen Dan ulaska srpske vojske u taj grad 1918. godine, kojem će prisustvovati srbijanski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin će, kako je priopćeno iz tog ministarstva, nakon parastosa, u velikoj sali Akademije nauke i umjetnosti Republike Srpske govoriti na svečanoj akademiji posvećenoj godišnjici, prenosi Tanjug.

Obilježavanje Dana ulaska srpske vojske u Banju Luku 1918. godine zajednički organiziraju Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske i Odbor za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije - Vlade Republike Srbije.

Nakon proboja Solunskog fronta 15. rujna 1918., srpski dobrovoljci iz BiH, njih 24.000, u sastavu srpske vojske sudjelovali su u oslobađanju Srbije, BiH i svih teritorija koje će 1. prosinca 1918. ući u sastav novonastale države Kraljevine Jugoslavije.

(FENA) I.B.

-------------------------------------------------

Kopirati
Drag cursor here to close