23. grad prijatelj

Vukovar i Čapljina službeno postali gradovi prijatelji

S ovom odlukom grad Čapljina postati će 23. grad prijatelj sa gradom Vukovarom
Vijesti / Flash | 19. 10. 2023. u 20:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljina i Vukovar službeno postaju gradovi prijatelji. Na 14. sjednici Gradskog vijeća grada Čapljine održanoj 28. travnja 2023. godine usvojena je odluka da se jedna od najfrekventnijih i najdužih ulica u gradu Čapljini nazove Vukovarska ulica.

''Zahvalni smo vijećnicima GV grada Čapljine što su jednoglasno podržali ovu odluku te time pokazali istinsko poštovanje prema Gradu Heroju. Predsjednik Kluba vijećnika Čapljina u srcu grada Čapljine Pero Previšić dana 03. listopada 2023. godine posjetio je Vukovar i sa Gradonačelnikom Ivanom Penavom, pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darkom Dimićem te pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Kristinom Bilić održao je konstruktivan i nadasve prijateljski sastanak na kojem su razgovarali o smjerovima buduće suradnje dva grada'', navode u priopćenju udruge Čapljina u srcu.

Upravo na tom sastanku, navode, je i predložena inicijativa o potpisivanju povelje prijateljstva između Grada Vukovara i Grada Čapljine.

''Samo ime Vukovar u svima nama budi jedan jaki emocionalni naboj. U njemu žive odlučni, prkosni i nadasve hrabri ljudi. Zaista je bilo potrebno puno snage, hrabrosti, volje i želje podignuti grad iz pepela, izgraditi srušeno, oprostiti učinjeno, a izgubljeno prežaliti. Samo oni koji vole i znaju što žele, mogu uspjeti. Vi jeste. Radujemo se kad vidimo Vaše vrtiće i škole. Radujemo se gledajući kako stoji grad na nogama, i u njemu život'', navode.

Upravo zbog toga iz udruge navode da im predstavlja veliku čast i zadovoljstvo što se na 17. sjednici GV grada Čapljine održanoj 18. listopada 2023.godine, jednoglasno usvojila Odluka o uspostavljanju i održavanju suradnje s gradom Vukovarom.

''Sve nas to skupa jača i povezuje, otvarajući brojne mogućnosti za daljnju suradnju. S ovom odlukom grad Čapljina postati će 23. grad prijatelj sa gradom Vukovarom'', navode iz 'Čapljine u srcu'.

Kopirati
Drag cursor here to close