Traži se Horatio

Vučurević: Sporni audio snimak ispitati u neutralnoj ustanovi!

Vijesti / Flash | 20. 11. 2014. u 14:57 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević predložio je ministru unutarnjih poslova RS-a Radislavu Jovičiću da se "inkriminirani“ audio snimak, na kojem, navodno, premijerka Željka Cvijanović s nekim razgovara o kupovini zastupnika, da "na analizu nekoj neutralnoj i više sofisticiranoj ustanovi izvan naših granica".

"Rezultati takve analize otklonit će sve sumnje u rad vaše službe, a bogami i u časnost naše poštovane premijerke", naveo je Vučurević u otvorenom pismu Jovičiću.

Vučurević se obratio ministru kao neposredni sudionik općih izbora i građanin, nezadovoljan šturim objašnjenjem MUP RS-a po pitanju spornog audio snimka.

"Sve što ste imali da kažete je da je riječ o "kompromitujućem audio-materijalu u kojem su iz konteksta izvučene pojedinačne izjave premijera, te montirane s drugim izjavama. Bojim se, cijenjeni ministre, da ste pomiješali prioritete i da od šume ne vidite drvo", naveo je Vučurević.

Iako, kako navodi, Jovičić ne spori da je u pitanju glas premijerke, najvažnija stvar policije je bilo podnošenje prijave protiv "NN“ izvršitelja zbog neovlaštenog prisluškivanja privatnih razgovora.

"Mislim da ni forenzičari, ili kako se već zovu stručnjaci za takve stvari, u mnogo razvijenijim zemljama ne mogu u tako rekordnom roku ocijeniti da je materijal montiran",  dodaje Vučurević i predlaže da se audio snimak da na analizu nekoj neutralnoj i više sofisticiranoj ustanovi izvan naših granica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close