Premijer o plaćenicima

Vučić: Za Srbiju i srpski narod ratovi su davno završeni!

Vijesti / Flash | 12. 08. 2014. u 14:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne sudjeluje u sukobima na teritoriju Ukrajine i ocijenio da angažman srbijanskih državljana za novac u tim sukobima nanosi štetu državi.

"Srbija ne sudjeluje u tim sukobima. Srbija vodi odgovornu politiku. Nismo u mogućnosti da zakonski reagiramo, ali sve više vodimo računa o osobama koje se vraćaju s teritorije Sirije i Iraka i onih koji u Ukrajinini sudjeluju u sukobu, pratimo njihovo djelovanje u zemlji" , rekao je Vučić novinarima.

On je pozvao sve koji ratuju na terotiriji Ukrajine da se vrate u zemju i brinu o svojim obiteljima, jer, kako je istaknuo, nije njihovo da ratuju u tuđoj zemlji ni za 6.000 dolara, ni za 1.200 dolara, ovisno o tome koliko ih tko plaća.

Vučić je objasnio da je riječ o osobama koji su u 90 posto slučajeva plaćeni, koji rade sa svim najvažnijim obavještajnim službama, istaknuvši da ne želi govoriti o tome kako se oni priključuju proruskim ili drugim snagama.

"Ali, nanosi se velika šteta Srbiji", naglasio je i najavio da će, na prijedlog Rasima Ljajića, biti donesena neka rješenja, javlja Tanjug.

"Za Srbiju i srpski narod ratovi su davno završeni. Mi gledamo u mirnu budućnost, u kojoj razmišljamo kako da budemo 2016. godine ekonomski najnaprednija zemlja u regiji", zaključio je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close