Svježe s izbora

Vučić u Mostaru: Možemo biti glavna mašina rasta u EU

Vijesti / Flash | 03. 04. 2017. u 15:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Regionalno partnerstvo se zasniva na međusobnom poštovanju, a ne postavljanjem bilo koga kao lidera. Mi smo tu da razgovaramo da našu suradnju unaprjeđujemo. Nalazimo se na europskom putu i vjerujemo da možemo svi zajedno taj put ubrzati'', rekao je u Mostaru lider SNS-a i novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u grad na Neretvu stigao kako bi posjetio Međunarodni sajam gospodarstva, ali o održao niz sastanaka s političarima iz BiH, ali i regije.

S predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem u Mostaru je razgovarao o bilateralnim odnosima ove dvije države. Smatra da imaju dobre odnose, ali da mogu biti i bolji.

Vučić se zahvalio organizatorima sajma, te je rekao kako su ovakvi sajmovi prilika da se na jednom mjestu sastanu svi političari regije.

Dodao je kako će razgovarati s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, ali i sa hrvatskim članom predsjedništva Draganom Čovićem, predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Mladenom Ivanićem.

Rekao je kako nema ništa protiv sastanka s Bakirom Izetbegovićem i dodao da je važno unaprjeđenje srpsko - bošnjačkih odnosa.

''Uvijek sam spreman za razgovor, jer svaki razgovor znači boljitak. Svaki razgovor znači neku vrstu otopljavanja, neku vrstu boljeg odnosa za ljude, koji se ne moraju gledati preko nišana. Najvažnije je da srpski i bošnjački narod žive u miru, da dobro surađuju i razmišljaju o budućnosti koja nam je kako god okrenete, svidjelo se nekom ili ne zajednička'', rekao je Vučić.

Dodao je kako misli da sve zemlje regije mogu biti važni faktori u Europskoj uniji.

''Ponosan sam što sam sa Balkana, mislim da mi možemo biti glavna mašina rasta u Europskoj uniji. EU mora pokazati poštovanje prema nama, moraju razumjeti da postoje ljudi koji ne mogu biti u čekaonici 30-40 godina, mora se vidjeti konkretan napredak'', objašnjava Vučić.

U Mostar stigao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji se sastao s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem

''Razgovarali smo prvenstveno o gospodarskim temama i ono što se može očekivati je to da ćemo na razini Predsjedništva BiH imati barem jedanput u mjesec-dva međusobnu komunikaciju s predsjednikom Crne Gore, kako bi održali pravi prijateljski i pozitivan odnos, i stvorili klimu dobrog ozračja koje se može prenijeti na cijelo područje'', izjavio je Čović nakon sastanka.

Kopirati
Drag cursor here to close