Trese se

Vučić: Sad ćemo svi regionalno stradati

Vijesti / Flash | 07. 04. 2017. u 19:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema problema sa stabilnošću u zemlji i da ga brine samo situacija u regiji.

"Sve je u redu, sve je mirno. Srbija je demokratska zemlja i svi imaju pravo da se izražavaju kako hoće. Naša stvar je da radimo i rješavamo probleme", rekao je Vučić novinarima u Smederevskoj Palanci.

Vučić je rekao da je ponosan što je dobio najveći broj glasova i ocijenio da najveći broj ljudi poštuje rad.

"Naše je da rješavamo probleme, neki drugi imaju pravo da šetaju i viču i da rade što god hoće. Poštujem svakoga tko prosvjeduje na miran način i dok ne ugrožava prava drugih", rekao je Vučić.

Kada je riječ o krizi hrvatske kompanije "Agrokor", koja je vlasnik i nekoliko kompanija i malotrgovinskih lanaca u Srbiji, Vučić je rekao da je danas dobio tekst zakona kojim Hrvatska namjerava riješiti ovo pitanje i ocijenio da ga "brine" jer vidi da je to djelomično gašenje vatre, a ne konačno rješenje, piše Srna.

Vučić je istaknuo da su Srbija i BiH sada u problemu "ni krive ni dužne".

"Nema zdrave ekonomije kad ste dotjerali do sedam milijardi eura duga. Zato nikad nisam volio priče o regionalnim liderima, uvijek se tako završi. Bili su regionalni lideri, a danas ćemo svi regionalno da stradamo", rekao je Vučić.

Rekao je da u Srbiji za sada nema problema, da su svi dobavljači iz Srbije za sada plaćeni, ali da se radi o teškoj situaciji.

"Mi bismo sutra uzeli 'Frikom', 'Dijamant'. To su dobre firme, 'Idea' je odličan trgovinski lanac, ali oni su unutar sustava i ne možete birati ono što hoćete", rekao je Vučić, a prenosi Srna.

Rekao je da je zabrinut za budućnost cijelog kompleksa, a pritom se "igraju razne igre".

"Uz to, naše monopolske komisije svojevremeno nisu radile svoj posao, pa se sad tresemo, jer nam kontroliraju 65 posto trgovačkog kompleksa", rekao je Vučić.


Kopirati
Drag cursor here to close