Ponos i dostojanstvo

Vučić: Razgovori s Ramom i Mustafom bit će teški

Vijesti / Flash | 18. 04. 2015. u 15:08 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema namjeru komentirati provokacije albanskih političara, jer je za Srbiju važno da bude stub stabilnosti, te da će uvijek imati racionalan i odgovoran pristup i čuvati nacionalni ponos i dostojanstvo.

"Od mene nećete čuti loše riječi o njima, herojske izjave za unutarnju upotrebu, već racionalni pristup", rekao je Vučić komentirajući izjavu albanskog premijera Edija Rame, koji je u intervjuu TV Sky News Arabia ponovio kako će se Albanija i Kosovo ujediniti.

On je dodao kako će razgovori razgovori s albanskim predstavnicima, i Ramom i kosovskim premijerom Isom Mustafom, biti teški, ali da je njihov posao da razgovaraju i da dolaze do rješenja.

"Naš posao je gradimo ceste i mostove, a ne da ih rušimo, i Srbija će to nastaviti činiti, ali će znati sačuvati svoju zemlju, teritorij, nacionalni ponos i dostojanstvo", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Pred vladom i pred njim je, naveo je, vrlo težak tjedan u kojem će, između ostalog, razgovarati s premijerima pet balkanskih zemalja, predstavnicima EU, kao i kosovskim premijerom Isom Mustafom.

"To je nešto što svakako nije lako za nas, ali je za nas važno da budemo stub stabilnosti i da se ponašamo odgovorno", rekao je Vučić.

(Fena) gp

<

Kopirati
Drag cursor here to close