bez nametanja

Vučić: Pristojno mi rečeno da ne dolazim u Dubrovnik

Vijesti / Flash | 29. 08. 2016. u 14:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, da je poslije svih laži koje su plasirane u medijima, imao dvostruki poziv da dođe na regionalni summit u Dubrovnik, ali da mu je istovremeno na pristojan način rečeno da ne dolazi.

"Želio sam ići, i ničim se ne bih osramotio, kao što se nisam osramotio u Srebrenici", rekao je Vučić novinarima poslije sastanka s veleposlanicima o situaciji u regiji, javio je Tanjug.

"Nijedne sekunde nisam spustio glavu. Pogođen sam s više kamenja i cipelom. Dva puta sam udaren nogom i rukom. Nisam zakukao i nisam glavu spustio, jer sam se pomirio u jednom trenutku. Mislio sam da je kraj. Rekao sam - ne smiješ osramotiti Srbiju i srpski narod, digni glavu i prođi", rekao je Vučić, podsjećajući se na napad u Srebrenici koji se dogodio prošle godine.

On je dodao da to znaju i brojni međunarodni faktori.

"I ja nigdje ne želim otići nepozvan, i neću se nikome nametati, ako Srbiju ne doživljavaju kao partnera", rekao je Vučić. Poruke iz Hrvatske, kako je rekao, nemaju veze s izborima, već sa kontinuiranom politikom koja se vodi protiv Srbije i srpskog naroda.

"Naivne su pretpostavke da je riječ o izbornoj kampanji, to bi loše govorilo o tim društvima, a mislim da su društva bolja nego što političari žele da ih predstave", ustvrdio je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close