Iako demantirana izjava

Vučić pozvao Dodika na hitne konzultacije

Vijesti / Flash | 13. 07. 2014. u 20:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić pozvao je danas na hitne konzultacije predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika nakon što mu je iz Banjaluke stiglo Dodikovo pismo s izrazima zabrinutosti u povodu navodnih izjava turskog premijera Reccepa Tayipa Erdogana o turskoj potpori Bošnjacima u BiH.

Vučić poručuje da bilo kakve izjave koje ugrožavaju krhku regionalnu stabilnost nisu dobre i očekuje od Europske unije, a poglavito od Njemačke, da pomogne u očuvanju regionalnog mira i sigurnosti, priopćila je vlada u Beogradu.

Srbija je, kako se naglašava u priopćenju, bila i ostat će posvećena miru i stabilnosti, ali ni drugima neće dopustiti urušavanje svega onoga što su države i narodi zapadnog Balkana gradili posljednjeg desetljeća.

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske Milorad Dodik uputio je ranije danas pismo Vučiću uz očekivanja da će on kao premijer i Srbija kao jamac Daytonskog mirovnog sporazuma reagirati u povodu, kako je ocijenio, oštrih izjava turskog premijera te poduzeti sve nužne mjere radi zaštite tog sporazuma i Republike Srpske sa svim pravima koja crpi iz toga međunarodnog akta.

Podsjetimo, veleposlanik Republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihad Erginay demantirao je navode o izjavi turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana u vijesti koja je proteklih dana bez pouzdanog izvora objavljena u medijima u regiji.

O svemu se očekuje i službeno očitovanje Republike Turske.

Kopirati
Drag cursor here to close