vjeruje u pozitivan ishod

Vučić: Oteti državljani Srbije su dobro

Vijesti / Flash | 14. 01. 2016. u 12:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvoje otetih državljana Srbije u Libiji su dobro, a Srbija sa stranim službama radi na njihovom oslobađanju, izjavio je srbijanski premijer Aleksandar Vučić, piše Fena.

Srbijanski premijer je na konferenciji za novinare kazao kako srbijanske službe svakih šest dana dobivaju fotografije otetih državljana ili fono zapise te istaknuo da su oni dobro, javlja Tanjug.

"Nikad ne možete sa sigurnošću reći kada će se to dogoditi i ne smijem riskirati i odavati informacije, ali oni jesu dobro i gotovo sam uvjeren da će se to pozitivno okončati", utvrdio je.

Inače, u sredu je u Srbiju stigao Srđan Babić, nekadašnji član osiguranja ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, koji je više od godinu dana bio otet u Libiji, gde je radio u jednoj francuskoj kompaniji, piše B92.

Podsjetimo, srpski državljani oteti su početkom studenog u Libji. Vučić je tada na konferenciji za medije kako ova situacija nije prijatna te iziskuje ogromne napore i trud, ali Srbija će sve uraditi da zaštiti i sačuva živote tih ljudi.

Dva službenika veleposlanstva Srbije su oteta u napadu na kolonu vozila dok je ranjen libijski državljanin koji je bio u pratnji.

Do napada je došlo tako što su napadači prvo inscenirali sudar, odnosno udarili su otpozadi u kola veleposlanstva i kada je vozač pokušao izaći kako bi vidio što se dogodilo oni su ga bukvalno uvukli u jedno od auta.

Više detalja pročitajte ovdje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close