Kamen temeljac

Vučić najavio novu tvornicu za proizvodnju kineskoga cjepiva

Kako su ranije najvljivali srpski mediji, izgradnja tvornice koja će proizvoditi kinesko cjepivo otpočet će 9. rujna i završetak izgradnje je planiran za prvi kvartal 2022. godine.
Vijesti / Flash | 07. 09. 2021. u 09:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:screenshot / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sljedećih dana biti postavljen kamen temeljac za novu tvornicu koja će u toj zemlji proizvoditi kinesko cjepivo protiv koronavirusa.

On je podsjetio da se prva komponenta ruskoga cjepiva Sputnjik V već proizvodi u Srbiji, a da se trenutno radi na tome da se proizvodi i druga komponenta tog cjepiva, prenosi Tanjug.

Vučić je primjetio da je otpor cijepljenju protiv koronavirusa očigledno univerzalni, a ne problem samo jedne zemlje.

Kako su ranije najvljivali srpski mediji, izgradnja tvornice koja će proizvoditi kinesko cjepivo otpočet će 9. rujna i završetak izgradnje je planiran za prvi kvartal 2022. godine. Proizvodni kapacitet tvornice iznosit će 3 milijuna doza mjesečno.

Inače, prva serija sirovina za proizvodnju Sinopharm cjepiva protiv virusa covid-19 stigla je u Beograd prije tri dana.

Srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je tada da će do listopada Hemofarm (farmaceutska kompanija u Srbiji) proizvoditi cjepivo za proces testiranja, te da će se u Srbiji proizvoditi isto cjepivo kao u Kini.

Kopirati
Drag cursor here to close