poštovanje vrijednosti

Vučić: Izbori će biti održani u europskom duhu

Vijesti / Flash | 05. 04. 2016. u 10:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prenio je danas delegaciji Odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PACE) za kontrolu izbora kako se Srbija nalazi na europskom putu i kako će izbori biti održani u europskom duhu uz poštovanje europskih vrijednosti.

Kako prenosi Tanjug, tijekom razgovora o predstojećim izborima i europskom putu Srbije Vučić je izrazio nadu kako će izaslanstvo Vijeća Europe imati sve potrebne mehanizme za promatranje izbora i naglasio je kako je vrlo važno što izbore karakterizira najmanji broj incidenata u povijesti višestranačkog sustava. Vučić je istaknuo kako je pitanje stabilnosti Srbije i regije ključno pitanje za budućnost Srbije.

Predstavnici izaslanstva Vijeća Europe su izjavili kao se nadaju da će Srbija pokazati visoke standarde u procesu demokratskih izbora, nastaviti reforme i svoj europski put. Članovi izaslanstva pokazali su interes za stanje u regiji, gospodarske reforme u Srbiji, kao i nastavak dijaloga između Beograda i Prištine.

Podsjetimo, povratak u prošlost bio bi katastrofa za Srbiju, a situacija u regiji je jako loša jer Haški sud nije ispunio svoju ulogu o pomirenju naroda na prostoru bivše Jugoslavije pa su emocije u Srbiji, BiH i Hrvatskoj lošije nego 1995. godine, ocijenio je u ponedjeljak navečer srbijanski premijer Aleksandar Vučić

Kopirati
Drag cursor here to close