Potezi

Vučić i Nikolić usuglasili mjere oko revizije presude protiv Srbije

Vijesti / Flash | 20. 02. 2017. u 18:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić usuglasili su mjere i poteze po pitanju revizije presude po tužbi protiv Srbije, koju je najavio bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

U zajedničkom priopćenju predsjednika i premijera Srbije navodi se da su Nikolić i Vučić razgovarali o političko-sigurnosnoj situaciji u Srbiji i okruženju, suglasivši se da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva, piše Srna.

"Jedinstvo svih državnih dužnosnika‎ u rješavanju regionalnih problema i izbjegavanje krize najširih razmjera, prioritetni su zadaci i predsjednika Nikolića i premijera Vučića", navodi se u zajedničkom priopćenju.

Predsjednik Srbije i premijer usuglasili su mjere i po pitanju obrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom prijedloga za članstvo takozvane države Kosovo u Unescu i Vijeću Europe.

Dogovoreno je dnevno koordiniranje o ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju.

Nikolić i Vučić razgovarali su i o predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji, navodi se u priopćenju.

Oni su svoju dosadašnju suradnju ocijenili kao važnu, značajnu i uspješnu za Srbiju i dogovorili se da blisko surađuju i u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close