ispričao se novinarki

Vučić: Gašić ne može ostati ministar

Vijesti / Flash | 07. 12. 2015. u 16:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ministar obrane Bratislav Gašić poslije komentara upućenog novinarki B92 ne može ostati ministar, iako je taj posao odlično obavljao.

Vučić je novinarima rekao da je bio šokiran i iznenađen onim što je Gašić jučer rekao u Trsteniku, te da se takve stvari ne mogu i ne bi trebale nikome dogoditi, prenosi Tanjug.

"Uvijek sam bio protiv hajki i harangi i uvijek sam postavljao i svoja leđa i glavu za sve svoje ministre koji su bili izloženi besprizornim napadima, kada su bili krivi samo zato što su ministri u mojoj vladi ili kada su prosto napadani zato što neko mora za nešto biti kriv. Postavljao sam sebe kao štit, zaštitio sam ih od lažnih napada. Time sam štitio Srbiju, istinu i pravdu... Od ovoga sto je uradio Gašić, za to ne mogu da pronaći ispriku, ni opravdanje", rekao je Vučić i ispričao se novinarki B92 u ime cijele vlade.

Moramo, kaže zaštititi sve žene u Srbiji, "to je bila loša poruka za sve žene".

Primijetio je kako je dobro što se Gašić ispričao i pokajao, ali da to nije dovoljno.

"Moramo povući crtu, i napraviti razliku", rekao je Vučić i objasnio da njegova vlada želi pristojnu Srbiju.

Premijer je istaknuo da je takav stav zauzeo zbog takve politike, a ne zbog napada i orkestrirane kampanje onih koji šute na pljačke i nepoštenje drugih.

"Gašić je moj prijatelj, potpredsjednik moje stranke, jedan od mojih najodanijih prijatelja, imam možda još dvojicu takvih u vladi, bolji je ministar obrane nego što sam ja bio i 10 puta je bolji od nekih naših prethodnika", rekao je premijer i izrazio uvjerenje da će Gašić razumjeti njegovu odluku.

Podsjetimo, ministar obrane Bratislav Gašić iznio je neumjesan i seksistički komentar na račun novinarke u Trsteniku, koja je čučnula kako bi se sklonila iz kadra snimatelja. Vidjevši potez dopisnice B92 Gašić je rekao: "Volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".

Kopirati
Drag cursor here to close