Reis

Vučić došao ili ne, isto je

Vijesti / Flash | 10. 07. 2015. u 10:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dolazak Vučića u Srebrenicu je kao i njegov nedolazak, isto nam znači, nakon svega'', rekao je reisu-l-ulema Islamske zajednice u biH Husein ef. Kavazović gostujući u Dnevniku D Federalne televizije.

Govoreći je o neusvajanju rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim narodima rekao je kako nije bio iznenađen, a ni razočaran onim što se dogodilo u UN-u.

''Čovjek se samo može razočarati u prijatelje. Bošnjaci su jasno odvojili počinitelje zločina od srpskog naroda, ali oni nisu smogli snage da prihvate činjenice koje je presudio međunarodni sud. Mi trebamo nastaviti raditi na tome da istina o genocidu u Srebrenici dopre do srpskog naroda koji još uvijek u tim elitama ne može da smogne snage da se odredi konačno'', kazao je Kavazović.

Rekao je kako je bilo očito lobiranje Srbije i Republike Srpske prema Rusiji te da se očekivalo da srpski narod ''prijeđe taj prag, ali nisu ga uspjeli preći''.

''Ako već nismo prijatelji, onda bi bar trebali ostati komšije, da živimo jedni pored drugih, da ne činimo jedni drugima ono što je počinjeno u Srebrenici'', dodao je i naglasio kako je Srebrenica kamen na kojem se povjerenje može graditi ili ga neće biti.

''Ne trebamo biti razočarani zbog neusvajanja rezolucije, jer Srebrenica će ostati da živi kao najveća tragedija poslije Drugog svjetskog rata, u srcima slobodnih ljudi. Srpski narod očito nije slobodan. Zavisi od Rusije i to je nešto što trebamo znati, rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close