''Bit će teško''

Vučić: Brinem se za zimu, nafta je skočila a struje neće biti

Vučić je istaknuo da se veoma brine kako će se stvari razvijati u idućem razdoblju, naročito iduće zime, jer nije siguran kako će se završiti rat u Ukrajini.
Vijesti / Flash | 14. 06. 2022. u 11:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da u idućem razdoblju očekuje žestoke kritike na račun Srbije u vezi Kosova te neuvođenja restriktivnih mjera protiv Rusije.

Upitan što očekuje od sastanka lidera EU i zapadnog Balkana 23. lipnja u Bruxellesu, Vučić je kazao da će "biti interesantno" u sjedištu Europske unije.

"Prvi put nitko ne zna što će se dogoditi, ja mogu samo nagađati. Sad čekam da Prištinu nagrade viznom liberalizacijom i da obrazlože kako će njih nagraditi, a druge neće", kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istaknuo da se veoma brine kako će se stvari razvijati u idućem razdoblju, naročito iduće zime, jer nije siguran kako će se završiti rat u Ukrajini i kakve to učinke može imati na Srbiju, Europu i ostatak svijeta.

"Brinem za zimu naročito, zato što je nafta ponovo skočila, struje nigdje biti neće, a plina to je pitanje. Bit će teška zima za sve nas", kazao je Vučić nakon posjeta Spomeniku heroja s Košara, prenosi Beta.

Vučić je kazao kako se mnogi ponašaju tako kao da im je Srbija "najlakša meta", ali da se država bori i čini sve što je u skladu s mogućnostima i to polako počinju shvaćati i oni koji imaju drugačije mišljenje.

"Imamo fer pristup i prema zapadnim i istočnim partnerima. Kažemo svima u lice što mislimo. I svaki dan nam analitičari govore kako više nećemo moći sjediti na dvije stolice. Ljudi, vi niste razumjeli kada smo sto puta rekli mi imamo svoju politiku. I to hrabro kažemo i jednima i drugima", dodao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close