Nositeljice pravosudnih funkcija

VSTV BiH: Imenovane sutkinje u Mostaru, Tuzli i Sarajevu

VSTV imenovao nositelje pravosudnih funkcija
Vijesti / Flash | 26. 09. 2018. u 20:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tijekom prvog dana sjednice, koja se održava danas i sutra, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Mirjana Kevo, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Mostaru; Amra Brkić, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Mostaru; Armina Sinanović, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Tuzli i Amela Balić, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri,  sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje,  odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nositelji pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. studenog 2018. godine, priopćeno je iz VSTV-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close