Admir Čavka

Vrijeme je za rekonstrukciju Vlade RS-a i prestanak diskriminacije

Vijesti / Flash | 08. 05. 2017. u 08:45

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Koalicije ''Domovina'' u Narodnoj skupštini Republike Srpske Admir Čavka (SBB) naglasio je potrebu rekonstrukcije Vlade i pozivanja na odgovornost za propuste i loše upravljanje u posljednje dvije godine.

''Posljednji sukobi interesa između DNS-a i SNSD-a upućuju na to da u ovom bh. entitetu postoje ozbiljni problemi vezani za viziju i način upravljanja javnim resursima i javnom službom '', naveo je Čavka u pisanoj izjavi.

Na inicijativu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića o izglasavanju nepovjerenja Vladi RS-a, kazao je da ne zna šta je cilj PDP-a, možda i da se provjere odnosi u vladajućoj većini.

''Ono što mogu jamčiti, i o pitanju konkretnog slučaja 'Ljubije', ali i promjena u Vladi RS-a, je da kao netko tko dolazi iz bošnjačke povratničke zajednice imam odgovornost tražiti dvije osnovne stvari prije početka ikakvih pregovora o podršci: okončanje diskriminacije u obrazovanju i priznavanje bosanskog jezika te uvažavanje i zaštitu civilnih žrtava rata'', kazao je zastupnik Čavka.

Mora se, dodao je, dogovoriti proračunska podrška humanitarnim organizacijama i udrugama civilnih žrtava rata iz bošnjačke i hrvatske povratničke zajednice, pokretanje programa posebne podrške mladim povratnicima u zapošljavanju, te konačno priznavanje naziva i osiguranje ravnopravnog položaja bosanskog jezika u javnom RTV servisu, službenoj komunikaciji i obrazovanju.

''Vrijeme je da srpske političke stranke promijene način na koji razgovaraju o zahtjevima građana nesrpske nacionalnosti'', priopćio je zastupnik Čavka.

Kopirati
Drag cursor here to close