Nastavak suđenja

Vraća se u politiku: Sud Radončiću ukinuo zabrane

Vijesti / Flash | 01. 06. 2016. u 15:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH je, na prijedlog obrane, ukinuo određene mjere zabrane Fahrudinu Radončiću, rekao je njegov odvjetnik Asim Crnalić, piše Srna.

"Sud BiH ukinuo je zabranu da se Fahrudin Radončić smije kretati samo na području Kantona Sarajevo. On sada ne smije napuštati BiH, ali unutar BiH smije se kretati i obavljati svoju političku djelatnost", rekao je Crnalić novinarima u Sarajevu.

Dodao je kako je zadovoljan događajima na današnjem ročištu i kako je obrana odradila svoj posao, ali je napomenuo da više od toga ne može reći, s obzirom na zabranu Suda BiH da se ne smije objavljivati iskaz i fotografije svjedoka Azre Sarić, prenosi Avaz.

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje Radončiću, Bilseni Šahman, Bakiru Dautbašiću i Zijadu Hadžijahiću, a Radončićevi odvjetnici unakrsno su ispitali svjedoka Tužiteljstva BiH Azru Sarić.

Ročište je bilo zatvoreno za javnost, s obzirom na to da je sudsko vijeće 18. svibnja donijelo odluku da svjedočenje Sarić, kao ni njene fotografije ne smiju biti objavljene u tiskanim i elektronskim medijima.

Odluka je donesena na zahtjev Sarić, a njezin prijedlog je tada podržalo i Tužiteljstvo BiH.

Sljedeće ročište u ovom predmetu zakazano je za 8. lipnja u 13.00 sati kada će Sarićevu unakrsno ispitati i odvjetnici Bilsene Šahman, Bakira Dautbašića i Zijada Hadžijahića.

Kopirati
Drag cursor here to close