Mostar

Vozači, pažnja: Mijenja se režim prometa u ulicama Alekse Šantića i Adema Buća

Ideja je da se rastereti promet te da se smanje prometni čepovi.
Vijesti / Flash | 28. 02. 2024. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 28. veljače došlo je do izmjene režima prometa u ulicama Adema Buća i Alekse Šantića u Mostaru, potvrđeno je iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove te Služba za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara.

Režim prometa mijenja se na sljedeći način:

- od raskrižja ulica Mostarskog bataljona i A.Šantića do Ulice J.B.Španca režim prometa se mijenja u jednosmjerni, smjer jug-sjever.

- od raskrižja ulica A.Šantića i J.B.Španca do Ulice Dr.Ante Starčevića režim prometa se mijenja u jednosmjerni, smjer istok-zapad.

- od raskrižja ulica Mostarskog bataljona i Adema Buća do Krpićeve ulice režim prometa se mijenja u jednosmjerni , smjer sjever-jug.

- od raskrižja ulica Adema Buća i Krpićeve do Ulice Bulevar režim prometa ostaje jednosmjerni, smjer istok-zapad.

Foto: Bljesak.info / Obavezno desno...

''Već u više navrata stanari Šantićeve ulice i Adema Buća tražili su izmjenu režima prometa. Tu su velike gužve, posebno nesnosne ujutro i poslijepodne, jer je ta ulica bila ulazna i izlazna, gdje su se stvarale ogromne kolone'', kaže za Bljesak.info Dražen Vrljić iz Odjela za urbanizam i graditeljstvo Grada Mostara te dodaje:

''Pretvorili smo Šantićevu i Adema Buća u jednosmjerne, ali iz pravca ulice od Bristola prema Gradskoj upravi, kao i Šantića koja je bila dugi niz godina prema Skupštini HNŽ''.

Urađeno je to, dodaje, da se napravi izlijevanje prometa prema tim ulicama, odnosno da se ne dogodi novo zagušenje novih vozača na samu kolonu vozila koja čekaju u kružnom toku.

Foto: Grad Mostar / Mijenja se režim prometa u ulicama Alekse Šantića i Adema Buća

Pitali smo i za izmjenu režima u naselju Brankovac.

''Za Brankovac je udruženje građana tražilo da dio ulice bude jednosmjeran. Stanari su tražili da se to mijenja, jer je mimoilaženje bilo nemoguće, posebno ako ima parkiranih vozila. Smjer smo okrenuli prema obilaznici grada Mostara, vidjet ćemo da li predstavlja poteškoće za priključenje na naselja oko grada, a ako bude onda ćemo samo kontrirati smjer. Za sada ostaje jednosmjerna'', pojasnio je.

Navodi da će se stanje analizirati.

''To ne bi treblo predstavljati problem samim stanarima, ali kažem vam, snimit ćemo i promatrati događanja prometa u toj ulici i možda okrenemo smjer, jer se lakše vozačima uključiti iz smjera od obilaznice, da se uključuju na Ulicu maršala Tita, da ne idu na obilaznicu'', navodi.

Kopirati
Drag cursor here to close