Pomoć

Volonteri i osoblje Crvenog križa na raspolaganju građanstvu

Iz Crvenog križa su istaknuli da su od samog početka pandemije (ožujka prošle godine) u cilju očuvanja mentalnog zdravlja građana aktivna i dva dežurna psihologa, koji su na raspolaganju građanstvu.
Vijesti / Flash | 22. 03. 2021. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni križ Federacije BiH zajedno sa svojom strukturom nastavlja borbu s virusom Covid-19.

Imajući u vidu aktualnu epidemiološku situaciju i u skladu s javnim ovlaštenjima, mandatom, iskustvom i ljudskim kapacitetima Crveni križ FBiH uputio je pismo namjere Federalnom ministarstvu zdravstva te izrazio spremnost za aktivno učešće i podršku u procesu cijepljenja stanovništva, a kao sustavni odgovor na suzbijanje širenja virusa Covid-19.

Crveni križ u procesu cijepljenja nudi osoblje i volontere Crvenog križa koji bi radili na trijažnim punktovima za osobe koje dolaze na cijepljenje, mjerenje tjelesne temperature, dezinfekciju ruku, te administrativne poslove i druge oblike pomoći shodno uputama nadležnih institucija, što je primjer i u državama u okruženju, priopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Iz Crvenog križa su istaknuli da su od samog početka pandemije (ožujka prošle godine) u cilju očuvanja mentalnog zdravlja građana aktivna i dva dežurna psihologa, koji su na raspolaganju građanstvu.

Pozvali su sve građane koji osjećaju neki oblik anksioznosti ili straha, te im treba razgovor da se jave na jedan od telefona ovog Crvenog križa.

''Volonteri Crvenog križa formirani u mobilne timove svakodnevno su na raspolaganju građanima koji se nalaze u kućnim izolacijama, a posebnu pažnju usmjeravamo na osobe starije od 65 godina i njihove potrebe. Također, širom Federacije naši volonteri vrše podjelu zaštitnih maski te rade na informiranju i podizanju svijesti građanstva. Donirana se i značajna zaštitna sredstva zdravstvenim i socijalnim ustanovama (maske, rukavice, odijela, kape, dezificijens), a na samom početku pandemije uspostavili smo trijažne šatore i dezinfekcione tunele'', navodi se u priopćenju.

Crveni križ će i dalje, u duhu humanosti i solidarnosti, biti na raspolaganju svojim građanima, poručili su. Također, pozvali su građane da budu odgovorni, poštuju sve higijensko-epidemiološke mjere te brinu o sebi i svojim najbližim.

Kopirati
Drag cursor here to close