Priopćenje za javnost

Vojska: Policija nije pokušala nasilno ući u vojarnu Rajlovac

Nije bilo nikakvog pokušaja kršenja procedura i propisa, a pogotovu nasilnih ulazaka u vojno kontrolirano područje, odnosno na lokaciju vojarne ''Rajlovac''.
Vijesti / Flash | 10. 11. 2021. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog korektnog informiranja javnosti, Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine želi obavijestiti zainteresiranu javnost o sljedećem događaju, koji je prošao bez ikakvog incidenta i nasilnog postupanja te u korektnoj profesionalnoj suradnji nadležnih vojnih i civilnih organa.  

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske - Policijske postaje Vlasenica kontaktirali su nadležne organe Vojne policije (VP)  Oržanih snaga BiH, u utorak 9. studenog 2021. godine, te upoznali VP da traže pripadnika OS BiH, vojnika A.Č., zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela - teško razbojništvo, na području Zvornika.

U kontaktu nadležnih organa VP OS BiH i odgovornih u PS Vlasenica, dogovoreno je da patrola civilne policije PS Vlasenica dođe u vojarnu ''Rajlovac'' te priloži dokaze vezano za osumnjičenog pripadnika OS BiH.

Istoga dana, patrola PS Vlasenica došla je u vojarnu ''Rajlovac'', no nije imala potpunu dokumentaciju za nadležno postupanje, te im je priopćeno da će vojnik A.Č. po završetku radnog vremena otići u Policijsku stanicu Vlasenica radi davanja izjave na okolnosti navedene u zapisniku.

Dana 10.11.2021. godine u 09:00 sati, A.Č. se dragovoljno javio u PS Vlasenica u svojstvu građanina, radi davanja izjave na pomenute okolnosti.

Smatramo da je suradnja OS BiH i pripadnika PS Vlasenica u ovom slučaju bila u potpunosti profesionalna i korektna, sukladno pozitivnim zakonskim propisima, navode iz Miinistarstva obrane BiH.

Istaknuli su kako OS BiH inzistiraju na vladavini prava i poštivanju zakona na cijelom teritoriju BiH, naravno i u slučajevima u kojima postoji osnova sumnje da su pripadnici BiH napravili djela za koja trebaju biti procesuirana na odgovarajućim sudskim instancama.

Na kraju su napomenuli kako su sve lokacije OS BiH vojno-kontrolirana područja te se ulazak na njih može provesti samo u vrlo jasno propisanim i definiranim procedurama.

Naglasili su i kako nije bilo nikakvog pokušaja kršenja procedura i propisa, a pogotovu nasilnih ulazaka u vojno-kontrolirano područje, odnosno na lokaciju vojarne ''Rajlovac''.

Kopirati
Drag cursor here to close