OS BiH

Vojnici sa velikom požrtvovanošću daju maksimum u zaštiti civila i imovine

Vijesti / Flash | 18. 05. 2014. u 10:59 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postrojbe Oružanih snaga BiH nesmanjenim intenzitetom nastavljaju svoju misiju pomoći ugroženom stanovništvu širom Bosne i Hercegovine.

Glavni zadaci angažiranja postrojbi OSBiH 18. svibnja 2014. godine će biti na sjeveru i sjeveroistoku BiH, u područjima Orašja, Šamca, Odžaka i Bijeljine.

U ranim jutarnjim satima na područjima Maglaja, Žepča, Doboja, Banje Luke, Orašja i Bijeljine angažirano je više 120 vojnika sa motornim vozilima, čamcima i neophodnom opremom. Ukupno danas je angažirano oko 1.500 pripadnika Oružanih snaga u 19 općina u Bosni i Hercegovini.

U skladu sa današnjim planom, a radi efikasnijeg djelovanja, već je izvršeno pregrupiravanje helikoptera u bazu „Dubrave“ kod Tuzle, kao i određenog broja vojnika i motornih vozila.

U zračnim operacijama su do 09.00 sati angažovana dva helikoptera OSBiH na područjima Doboja i Banje Luke, koji su vršili medicinsku evakuaciju, a sinoć je helikopter OSBiH prebacio dvije tone lijekova iz Beograda za Bijeljinu.

- Nijedan od naših pripadnika nije tražio smjenu, niti se žalio na angažiranost. Svi oni sa velikom požrtvovanošću daju maksimum u zaštiti civila i imovine. Oružane snage BiH su u potpunosti angažirani i posvećene izvršavanju naše misije, pri čemu se angažiranost ne odnosi samo na one koji su direktno uključeni u akcije spašavanja, nego je vrlo važna i njihova logistička podrška koja se nalazi u vojarnama - priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close