U Africi

Vojnici iz BiH najbolji u mirovnoj misiji EU

Pripadnici OS BiH su za svoje zalaganje i rad proglašeni kao najbolji kontingent u misiji.
Vijesti / Flash | 18. 03. 2024. u 16:07

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 12. po redu rotacija stožernog osoblјa, vratili su se u Bosnu i Hercegovinu nakon šest mjeseci provedenih u mirovnoj misiji Europske unije u Centralnoafričkoj Republici.

Major Mirsad Dedić, zastavnik I klase Oliver Skočibušić i stariji vodnik I klase Slobodan Kecman uspješno su obavljali vojne i humanitarne zadatke tijekom misije mirovnih promatrača u Centralnoafričkoj Republici te su za svoje zalaganje i rad proglašeni kao najbolji kontingent u misiji.

Po povratku bh. kontingenta u svoju zemlju, pripadnike OSBiH je u kampu Butmir dočekao zapovjednik Operativnog zapovjedništva OSBiH brigadni general Mirzet Lubenović.

Tom prilikom je izrazio zahvalnost pripadnicima OSBiH na uspješno obavljenoj misiji, profesionalnom i dostojanstvenom predstavljanju Oružanih snaga BiH i države Bosne i Hercegovine u inostranstvu, a posebno je istakao zadovoljstvo zbog činjenice što su od zapovjednka misije  proglašeni kao najbolji kontingent u misiji Europske unije, priopćeno je iz MOBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close