izmjene

Vojni umirovljenici pred Vladom: Novalić vraća mirovine

Vijesti / Flash | 07. 01. 2016. u 10:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko desetaka vojnih umirovljenika okupilo se jutros ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine tražeći izmjene Zakona o povoljnijem prijevremenom umirovljenju koji je usvojen 2013. godine. Kažu da su tim zakonom "oduzeta njihova prava".

Njihove predstavnike, nakon pola sata mirnog okupljanja, primili su premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

''Zahtjevi vojnih umirovljenika su opravdani'', zaključio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić nakon sastanka.

BHRT je objavio kako je dogovoreno  da već sljedećeg tjedna bude formirana interresorna grupa koju će sačinjavati predastavnici resornog ministarstva, vojnih umirovljenja i Fonda mirovinsko- invalidskog osiguranja i koja bi trebala iznaći modele i načine da vojnim umirovljenicima budu bvraćena njihova prava, odnosno mirovine.

Predsjednik Saveza udruženja vojnih umirovljenika Nihad Šehović novinarima je kazao da su oni u parlamentarnu proceduru uputili izmjene tog zakona.

Dodao je da povećanje mirovina nije osnovni razlog zbog kojeg traže izmjene zakona, nego vraćanje statusa vojnih umirovljenika, po kojoj osnovi su i otišli u mirovinu. Istaknuo je Savez udruženje okuplja oko 10.000 vojnih umirovljenika.

Kopirati
Drag cursor here to close