Mostarske kiše

Vodovod demantira: Za poplavu je kriv otpad iz SKB-a Mostar

Vijesti / Flash | 14. 09. 2016. u 13:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Začepljenje i poplavu te dionice nije uzrokovala neuspješna sanacija navedenog, nego šaht koji godinama stvara začepljenja uzrokovana raznim nerazgradivim otpadom koji dolazi iz SKB-a Mostar'', navodi mostarski Vodovod u demantiju na članak objavljen u utorak na portalu Bljesak.info u kojem se navodi kako je kratkotrajni pljusak bio razlog poplava u ulici Petra Rizza.

Vodovod navodi kako nije istina navod iz teksta u kojem stoji da rekonstrukcija rađena u lipnju ove godine nije rezultirala promjenama.



Problem je, tvdi Vodovod, šaht koji se nalazi u sporednoj ulici koja vodi prema bočnom ulazu na stadion Zrinjski ili popularno nazvanim ''Malim stepenicama'' koje vode prema Bijelom Brijegu.

''Dakle, ono što navodite u članku nije vezano za ulicu Petra Rizza i uspješno saniranu rekonstrukciju te dionice. Naši djelatnici ponovno su jutros izašli na teren, te očistili navedeni šaht kako bismo spremni dočekali nove oborine. Međutim dokaz našeg višegodišnjeg ukazivanja na problem te dionice je i dopis upućen Gradskoj upravi Grada Mostara početkom godine o osiguravanju sredstava za rekonstruiranje austrougarskog kolektora od stadiona Zrinjski do partizanskog spomen groblja'', navodi se u reagiranju Vodovoda.

Naime, pljusak, koji je u utorak zadesio Mostar ponovno je iznjedrio stari problem, a to je da se ulice pretvaraju u rijeke zbog lošeg odvoda. Ulica koju spominjemo u članku godinama je bila simbol mostarskih ''uličnih'' rijeka, a navodi Vodovoda iz demantija u javnost prvi put iznose nove detalje o povezanosti bolničkog otpada, stare kanalizacije te nedostatka novca.

Kopirati
Drag cursor here to close