Nema opasnosti od poplava

Vodostaji rijeka na području Mostara povišeni

U sljedećim danima stalno će se pratiti stanja vodostaja, a posebno vodostaji Bune i Jasenice (koji su oko ili iznad granice vodostaja za redovnu obranu od poplava: 265 cm i 130 cm).
Vijesti / Flash | 06. 12. 2021. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjerodavni iz Civilne zaštite Grada Mostara tijekom jučerašnjeg dana obišli su vodostaje i naseljena mjesta uz njih, te konstatirali da su vodostaji svih rijeka povišeni uslijed obilnih padalina, ali i da je trenutno stanje stabilno, odnosno da nema opasnosti od poplava ili ugrožavanja prometnica, stanovništva i materijalnih dobara.

U sljedećim danima stalno će se pratiti stanja vodostaja, a posebno vodostaji Bune i Jasenice (koji su oko ili iznad granice vodostaja za redovnu obranu od poplava: 265 cm i 130 cm), te u slučaju pogoršanja vremenskih prilika i stanja vodostaja pravovremeno će se upozoriti nadležne službe i stanovništvo uz vodostaje, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Podsjećamo, danas je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama će većinom padati kiša ili susnježica. Snijeg je izgledniji od poslijepodnevnih sati. U višim područjima će padati samo snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Kopirati
Drag cursor here to close