Uslijed padalina

Vodostaj rijeke Save u porastu na području Posavske županije

Vijesti / Flash | 27. 02. 2017. u 10:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visina vodostaja izmjerena jutros u 08.00 sati, na vodomjernim stanicama iznosila je: Bosanski Brod - 370 cm (normalno stanje), jučer 231 cm, Bosanski Šamac - 225 cm (normalno stanje), jučer 165 cm, i Orašje - 436 cm (normalno stanje), jučer 360 cm, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH tijekom proktela 24 sata.

Na području Tuzlanske županije vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07.00 sati bio je 199,52 m.n.m., (točka preljeva je 200 m.n.m.). U odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme razina je viša za 15 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 48,8 m3/s.

Na području Zeničko-dobojske županije u općini Kakanj, tijekom vikenda vršene su aktivnosti na saniranju i kanaliziranju vodostaja rijeke Ribnice, kaja je usljed povećanja akumulacije vode prodrla u tunel koji nije pušten u funkciju.

Na izlazu iz tunela u Tičićima voda je prodrla preko autoputa A1 i regionalne prometnice Kakanj-Zenica, što je dovelo do prekida u prometu. Za sada nema opasnosti od ponovnog potapanja ovih dionica.

Oformljeno je dežurstvo zaposlenika RMU Kakanj, Policijske postaje Kakanj, JP Autoceste, Profesionalne vatrogasne postrojbe Kakanj i pripadnika Federalane uprave civilne zaštite.

Stanje na klizištu rudničke jalovine na Površinskom kopu Vrtlište je za sada stabilno. Vrše se radovi kako nebi došlo do većeg ugrožavanja stanovništva na tom lokalitetu, usljed ponovnog porasta vodostaja akumulacije vode.

Kopirati
Drag cursor here to close