Bunt

Voda, prašina i miniranje: Ševaš Njive prosvjedovat će zbog autoceste

Žale se da im je blokiran pristup zemljištu od kojeg žive, česta miniranja oštećuju građevine a voće i povrće koje uzgajaju ne mogu prodati jer je prekriveno prašinom.
Vijesti / Flash | 19. 08. 2020. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani Ševaš Njiva najavljuju prosvjede zbog izgradnje autoputa, objavila je BHRT navodeći kako su radovi na poddionici autoceste Počitelj – Zvirovići u sklopu koridora 5C u punom jeku, ali da su za mještane Ševaš Njive postali noćna mora.

Buduća autocesta presijeca imanja mještanima koji žive od poljoprivrede. Tvrde da im obećanja o izgradnji pristupa imanju s druge strane autoceste i tekuće pitke vode nikada nisu ispunjena. Zbog toga sljedećeg tjedna planiraju zaustaviti radove na ovoj dionici.

Iako autocesta obično podrazumijeva napredak za mjesnu zajednicu, mještanima Ševaš Njiva kod Počitelja gradnja trase kroz njihovo selo izaziva samo frustracije.

Žale se da im je blokiran pristup zemljištu od kojeg žive, česta miniranja oštećuju građevine a voće i povrće koje uzgajaju ne mogu prodati jer je prekriveno prašinom.

Video: Mještani Ševaš Njiva najavljuju proteste jer zbog izgradnje autoputa ne mogu do svojih zemljišta

''Ja sam tražio od njih dok nije počeo ovaj prolaz raditi da nam prošire, metar širi, metar viši a moglo je i mi bismo bili zadovoljni i bilo bi u redu. Mogli bi sa frezama i sa traktorima i sa živinom i sa svim'', tvrdi predsjednik Udruge poljoprivrednika Ševaš Njive Mehmed Šabanović.

''Svi u selu smo prisiljeni da kupujemo vodu, jer ne možemo više koristiti kišnicu, nemamo pitke vode, imamo tehničku koja je više u kvaru nego u funkciji'', kaže mještanin Ševaš Njiva Rusmir Bojčić.

Mještani su izgubili strpljenje i kažu kako mogu čekati pismenu garanciju direktora Autocesta Federacije da će zahtjevi biti ispoštovani još tjedan dana. Ukoliko se to ne dogodi, najavljuju potpunu blokadu radova na dijelu dionice koja prolazi kroz njihovo selo.

Kopirati
Drag cursor here to close