Teške optužbe

VMRO optužuje Zaeva da je povezan s kosovskim podzemljem

Vijesti / Flash | 11. 05. 2017. u 10:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladajuća VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, optužila je danas lidera SDSM Zorana Zaeva, pretedenta na premijersku funkciju, da je tu stranku pretvorio u kriminalno-mafijašku organizaciju, koja je povezana s braćom Geci poznatima po zločinima i kriminalu na KiM, prenosi Tanjug.

U priopćenju VMRO-DPMNE se navodi da se zastupnik SDSM-a Muhamed Zekiri, inače, desna ruka Zaeva, fotografirao s braćom Geci, koji su dio kriminalnog podzemlja na Kosovu i Metohiji o čemu su, podsjećaju, pisali mediji.

Braća Rustem i Hetem Geci, inače bivši pripadnici OVK, kao i njihov rođak Sabit Geci, uhićeni su zbog sumnje da su ubili braću Vehbija i Ganija Berishu u lipnju 1999. godine i terete se za ratni zločin protiv civila.

Napad na braću Berisha, čiji je otac, kako su pisali mediji, bio suradnik srpskog obavještajnih službi, je izvršen ispred bolnice u Srbici. Vehbi je ubijen na licu mjesta, a njegovog brata, koji je ranjen prebačen u bolnicu, pronašli su napadači i dokrajčili ga s četiri metka.

U priopćenju se navodi da su mediji raniji predočavali dokaze o povezanosti Zaeva s narko dilerima iz Aračinova i Seadom Rahićom također narkodilerom iz Tetova.

Zato, smatraju u VMRO, Zaev ne može uspjeti s realizacijom tiranske platforme bez potpore kriminaca iz podzemlja.

"Građani se ne slažu da Zaev o trošku države plaća dugove narko mafiji. SDSM uzaludno pokuša sakriti vezu s narko mafijom koja je bliska Zaevu i njegovim surdnicima", ističu iz VMRO DPMNE.

Kopirati
Drag cursor here to close