Makedonija

VMRO-DPMNE isključen iz pregovora, Gruevski poručio: Bit će problema

Vijesti / Flash | 07. 02. 2017. u 19:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladajući VMRO-DPMNE isključen je iz pregovora o novoj makedonskoj vladi, a čelnik Nikola Gruevski upozorio je da svatko tko formira koaliciju bez najsnažnije stranke može očekivati probleme, piše RTS.

VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog nastavlja inzistirati na raspisivanju novih parlamentarnih izbora dok pregovori rivalskog SDSM-a i najsnažnije albanske stanke - Demokratske unije za integracije, ulaze u završnu fazu.

Nakon pregovora ove dvije stranke ostaje da čelnik DUI-a Ali Ahmeti donese konačnu odluku, poslije koje će biti jasno hoće li će Makedonija dobiti novu vladu, ili će u toj državi biti raspisani novi parlamentarni izbori.

Bez obzira na ishod pregovora, jasno je da se u mogućoj novoj koaliciji neće naći predstavnici VMRO-DPMNE, koja je najavila "probleme" ukoliko novu vladu ne bude formirala "stranka koja je dobila najveću podršku na izborima".

"Moraju znati da se suočavaju s problemima u budućnosti, svojstvenim za situacije kada se ignorira volja većina građana", kazao je Gruevski nakon susreta s predstavnicima OESCE-a u Makedoniji.

Kopirati
Drag cursor here to close