Naša stranka Mostar

Posljednja odluka Vlade HNŽ o dječjem doplatku u visini od 25KM – uvreda za dostojanstvo roditelja

Zanimljiv prijedlog upućen je članovima županijske Vlade.
Vijesti / Flash | 02. 10. 2017. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prvi listopad je dan kada je novi Zakon o zaštiti obitelji s djecom stupio na snagu u HNŽ. U proteklih više od desetljeće, koliko su roditelji čekali na ovaj Zakon u HNŽ, Vlada je dobila mnogobrojne zahtjeve, prijedloge, sugestije, kao i konkretne amandmane, poput onih koje je Naša stranka uputila tijekom javne rasprave održane u ožujku ove godine. Imajući u vidu navedeno, kao i ukupan pritisak javnosti zadnjih godina o ovoj socijalno osjetljivoj temi, od Vlade se očekivalo da makar ovaj put iznenadi i napravi kvalitetan zakon.

Nažalost, Vlada je načinom na koji je odlučila da se primjenjuje Zakon o zaštiti obitelji s djecom nadmašila samu sebe, jer odluka o mjesečnom dječjem doplatku u visini od 25KM ne samo da je izraz nesposobnosti na koji smo navikli do sada, ona je prosto uvreda za dostojanstvo svakog roditelja'', navodi se u priopćenju za javnost iz GO Naše stranke Mostar.

''Vlada HNŽ-a ima 12 članova, 11 ministara i premijera Vlade. Svi navedeni su muškarci. Jako dobro plaćeni muškarci, koji očito nikad nisu pokušali imati i odgojiti dijete na 40% od prosječne plaće, za majke koje odsustvuju s posla ili 20% za majke koje nisu u radnom odnosu, te 25KM mjesečnog dječjeg doplatka. Samo u ovom kontekstu politike koju donose bogati muškarci, pripadnici vladajućih političkih elita, mogu da razumijem bruku i sramotu u vidu odluke o primjeni novog Zakona. Ovih 12 muškaraca, koje nazivamo Vlada, ne samo da su najneučinkovitiji i najneefikasniji do sada, oni su totalno izgubili kompas i očito nemaju dodir sa stvarnim životom i potrebama roditelja i djece koji nisu pripadnici njihove kaste'', rekla poručila je Irma Baralija, predsjednica GO Naše stranke Mostar.

''Kako bi osjetili efekte i rezultate svog Zakona, a i poradili na kroničnom nedostatku empatije i solidarnosti prema roditeljima i djeci županije kojim vladaju, neka se ministri i premijer ovaj mjesec odreknu svojih primanja u korist Fonda za porodiljske naknade, a da pokušaju preživjeti od naknada koje su svojim zakonom predvidjeli za porodilje'' predložili su im iz GO NS Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close