Sjednica

Vlada ZHŽ-a o poslovima koji se ne mogu prekidati za vrijeme štrajka

U postupku mirenja između Vlade ZHŽ-a kao poslodavca i Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u ZHŽ-u, Vlada je za člana Mirovnog vijeća koji predstavlja Vladu kao poslodavca, ovlastila Mirelu Perić.
Vijesti / Flash | 12. 09. 2022. u 16:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Zapadnohercegovačke županije donijela je na sjednici u ponedjeljak Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog oglasa za predlaganje kandidata u Upravni odbor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje iz ZHŽ-a. 

Navedenom Upravnom odboru prestao je dvogodišnji mandat, pojašnjeno je iz Vlade ZHŽ-a.

Vlada je Zaključkom ovlastila ministricu obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a Ružicu Mikulić da s Nezavisnim sindikatom uposlenih u srednjim školama ZHŽ-a sporazumno utvrdi poslove koji se ne mogu prekidati za vrijeme štrajka u srednjim školama u ZHŽ-u.

U postupku mirenja između Vlade ZHŽ-a kao poslodavca i Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u ZHŽ-u, Vlada je za člana Mirovnog vijeća koji predstavlja Vladu kao poslodavca, ovlastila Mirelu Perić, tajnicu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a.

Iz Proračuna ZHŽ-a odobrena je isplata sredstava u iznosu od 100.000,00 maraka Hospiciju Doma zdravlja Ljubuški, koji pruža uslugu medicinske skrbi o osobama u terminalnim stadijima oboljenja, većinom onkološkim bolesnicima.

Medicinsku skrb pružaju liječnici i medicinske sestre tijekom 24 sata,a Hospicij djeluje u sklopu Doma zdravlja Ljubuški i pruža usluge oboljelima s područja cijele Županije, rečeno je na sjednici Vlade.

Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Rebalans Financijskog plana Javne ustanove Ceste ZHŽ-a za 2022. godinu i procjene financijskog plana za 2023. i 2024. godinu, kao i Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izvršavanju Rebalansa Financijskog plana Javne ustanove Ceste ZHŽ-a za 2022. godinu.

Također, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti za izvođenje građevinskih radova na nekretnini označenoj kao k. č. broj 2121/1 k. o. Posušje. Navedenu Odluku je bilo potrebno donijeti kako bi se mogla ishodovati potrebna dokumentacija za izvođenje građevinskih radova na stambeno-poslovnom objektu, budući da je ZHŽ-a vlasnik poslovnog prostora i dijela zemljišta, stoji uz ostalo u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close