Osjetite li to?

Vlada se hvali postotcima: Neka ministarstva odradila sve od zacrtanog

Vijesti / Flash | 16. 02. 2017. u 13:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupan postotak izvršenja planiranih aktivnosti na razini Vlade FBiH u 2016. godini iznosi 85 posto, objavljeno je nakon što je na današnjoj sjednici usvojeno izvješće o radu Vlade Federacije BiH za 2016. godinu.

Vlada gasi moratorij na zapošljavanje?

Danas su dopunjeni zaključci sa sjednice održane 28.12.2016. godine, koji se odnose na obustavu natječajnih procedura za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenih. Naime, dodana je nova točka da, u slučaju neodložne potrebe, federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, mogu tražiti suglasnost Vlade Federacije BiH za provođenje natječajne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika, uz prethodno pribavljeno mišljenje Federalnog ministarstva financija.

Stopostotna izvršenja planiranih aktivnosti imali su Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti i Federalno ministarstvo kulture i sporta, a ostvarenja od 95 posto Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

''Iznadprosječna su bila federalna ministarstva financija i trgovine (po 94 posto), prometa i komunikacija i za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (po 92 posto), zdravstva (91 posto) i razvoja, poduzetništva i obrta (90 posto), te poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (88 posto)'', navedeno je u priopćenju Vlade nakon sjednice.

Na današnjoj sjednici je usvojen dokument Ekonomska politika Vlade Federacije BiH 2017.-2019., koja će u značajnoj mjeri usmjeriti djelovanje federalnih ministarstava i institucija na politike i aktivnosti koje će najviše doprinijeti ostvarenju zacrtanih strateških ciljeva, ali i na provedbu dvije europske strategije koje su usmjerene na razvoj specifičnih regija (dunavskog i jadransko-jonskog).

Prioriteti Vlade FBiH u periodu 2017.-2019. će biti usmjereni na fiskalnu konsolidaciju, povećanje konkurentnosti gospodarstva, projekte intenziviranja gospodarskog razvoja, jačanje unutarnje društvene stabilnosti, iniciranje i provođenje reformi usklađenih s potrebama Bosne i Hercegovine na putu ka pridruživanju Europskoj uniji, jačanje regionalne suradnje, te jačanje koordinacije i suradnje s nižim razinama vlasti u FBiH.

Programom rada Vlade FBiH za mandatni period 2015.-2018. godine, utvrđeni su, kao strateški ciljevi Vlade FBiH, makroekonomska stabilnost, konkurentnost, održivi razvoj, zapošljavanje, socijalna uključenost i europske integracije.

Kopirati
Drag cursor here to close