usvajanje izvješća

Vlada SBŽ-a informirana o problemima u izgradnji Županijskog arhiva

Vijesti / Flash | 09. 02. 2017. u 12:15 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je danas izvješće o prošlogodišnjem radu Županijskog arhiva u Travniku, a direktorica ove ustanove Spomenka Pelić informirala je ministre o aktualnim problemima koji blokiraju radove na zgradi Arhiva.

Radovima na zgradi Županijskog arhiva protivio se u proteklom razdoblju Katolički školski centar (KŠC) "Petar Barbarić", uz tvrdnju da su nezakoniti i da se odvijaju na zemljištu o kojem je Ustavni sud BiH 2012. izrekao presudu po pitanju povrata imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Iz KŠC-a su, također, u nekoliko navrata upozoravali da nisu ni dozvolili prolaz građevinskim strojevima kroz svoja igrališta, te da ti radovi utječu na kvalitetu nastave.

"Kada smo imali prvu fazu radova,nije bilo nikakvih problema, a sada je došlo do nerazumijevanja. Izvođačima radova treba prolaz kroz dio igrališta kako bi došli do gradilišta, ali imamo opstrukcije i ne možemo raditi " kazala je Pelić, koja je ranije ustvrdila da zemljište nije predmet presude Ustavnog suda.

Nakon što su usvojili izvješće o radu Županijskog arhiva, pojedini članovi Vlade preporučili su direktorici Pelić da se obrati predstavnicima Općine i Općinskog vijeća Travnik kako bi se pronašlo rješenje za ovaj problem.

Vlada SBŽ-a usvojila je danas i izvješća o prošlogodišnjem radu županijskih ministarstava, te nekoliki županijskih uprava, službi i agencija.

Prihvaćen je, također, plan i program održavanja regionalnih cesta za 2017. godinu, za što je županijsko ravnateljstvo za ceste predvidjelo dva milijuna maraka, dok je za projektiranje, rekonstrukciju i sanacije regionalnih cesta u ovoj godini na raspolaganju oko 3,25 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close