za dubinski pregled

Vlada SAD-a donirala UNO opremu za otkrivanje krijumčarenja

Vijesti / Flash | 24. 02. 2016. u 13:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) donirala je Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH posebne aparate za dubinski pregled skrivenih mjesta u vozilima.

Vrijednost donacije je 44.226 američkih dolara, priopćeno je danas iz UNO.

''Tri nova video-endoscope uređaja koristit će službenici UNO prilikom kontrola putničkih i teretnih vozila, te autobusa. Uređajima se mogu otkriti skrivena mjesta u vozilima, koja nisu uočljiva običnim ljudskim pregledom, a služe za krijumčarenje roba, precizira se u priopćenju.

U brojnim akcijama koje su već izvedene na terenu, službenici UNO već su koristili ranije doniranu opremu od strane Vlade SAD-a koju je Uprava dobila kroz EXBS – program za kontrolu izvoza i sigurnost granica.

Kroz ovaj program u 2015. godini Uprava je dobila raznu opremu u vrijednosti od 287.216 američkih dolara, dok je od početka 2006. godine, od kada UNO sudjeluje u EXBS programu, ovoj instituciji donirana razna tehnička oprema u vrijednosti od dva milijuna dolara.

Osim opreme, Vlada SAD-a dodatno je donirala milijun dolara za poseban program obuke službenika UNO, gdje su se prenosila znanja i vještine otkrivanja i sprečavanja krijumčarenja roba i ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close