akcijski plan

Vlada RS-a realizirala 38 mjera iz Reformske agende

Vijesti / Flash | 15. 09. 2016. u 15:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je Izvještaj o realizaciji Akcijskog plana RS-a za provođenje Reformske agende.

Kako se navodi u tom izvještaju, od ukupno planirane 74 mjere u 2015. i 2016. godini, Vlada RS-a je u potpunosti do 1. rujna tekuće godine realiziralo 38 mjera (51,4 posto), u tijeku je realizacija 35 mjera (47,3 posto), a nerealizirana je samo jedna mjera (1,4 posto).

Vlada RS-a je zadužila Ministarstvo financija da, u suradnji s predstavnicima Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH, izvještaj RS-a objedini u jedinstven Izvještaj o realizaciji Reformske agende BiH, te isti dostave delegaciji Europske unije u BiH, u skladu s definiranim rokovima.

Zadužena su sva ministarstva i drugi subjekti RS-a da daju maksimalan angažman na realizaciji aktivnosti danih u Akcijskom planu RS-a za realizaciju Reformske agende, a koje nisu u potpunosti realizirane, u skladu s definiranim rokovima.

Vlada RS-a je danas prihvatila Informaciju o održanom prvom sastanku Pododbora za trgovinu, industriju, carine, oporezivanje i suradnju s drugim zemljama kandidatima između EU i BiH.

Iz entitetske vlade tvrde da se dokument koji je pod nazivom ''Strateški okvir BiH'' izradila Direkcija za ekonomsko planiranje BiH, a 20. kolovoza 2015. godine usvojilo Vijeće ministara na 19. sjednici, ne može smatrati razvojnim dokumentom za cijelu BiH, jer u njegovoj izradi nisu sudjelovale nadležne institucije Republike Srpske, niti je na njega Vlada dala suglasnost.

Od Vijeća ministara, Direkcije za ekonomsko planiranje BiH i Direkcije za europske integracije BiH se traži da se, kako se navodi u priopćenju, ''uzdrže od neistinitog izvještavanja Europske komisije, putem kojeg se spomenuti dokument, ali i drugi dokumenti koje donosi Vijeće ministara, pokušavaju predstaviti zajedničkim dokumentima svih nivoa vlasti u BiH, iako iste u njihovoj izradi nisu sudjelovale''.

Na sjednici Vlade RS-a danas je usvojena i Informacija o Sporazumu o financiranju Programa aktivnosti prekogranične suradnje Europske unije, Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close